Weert is etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Op vrijdag 1 september 2017 finisht de tour in Weert en op zaterdag 2 september vertrekt de volgende etappe vanuit Stramproy. Bij de ca. 120 deelneemsters zijn ook bekende wielrensters.

Rond dit evenement vinden op beide dagen allerlei activiteiten in de binnenstad van Weert en in Stramproy plaats. Dit betekent dat op beide dagen een aantal wegen in de gemeente is afgesloten. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat er op vrijdag na aankomst in Weert door de dames nog drie rondes worden gereden over een parcours door de stad.

Verkeersafsluitingen
Op vrijdag 1 september komen de eerste rensters van de Tour rond 15.45 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km. met eindpunt aan de Wilhelminasingel. Vandaar gaat het over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 15.45 tot 17.00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. In de Kerkstraat, Keulerstraat en Wilhelminasingel geldt die dag op enkele plekken aan het parcours een parkeerverbod.

In verband met de opbouw en inrichting van de finish-locatie is de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Voor de Wilhelminasingel geldt dat alleen de buitenzijde van de singel is afgesloten, waardoor de binnenstad bereikbaar blijft. Aanwonenden kunnen dan hun woning alleen te voet bereiken of vandaar alleen te voet vertrekken. Rijdende auto’s worden op het parcours niet toegestaan. Die mogen dus niet van hun plek tijdens de wielerwedstrijd. Uitzondering daarop zijn hulpdiensten in noodgevallen. Wie de auto toch wil gebruiken wordt geadviseerd deze in een straat te parkeren waar de route niet langs komt. Auto’s zullen op sommige locaties van de weg moeten. Dan geldt daar een tijdelijk parkeerverbod. De aanwonenden en bedrijven aan de route worden daarover per brief ingelicht.

De mensen die in de gebieden tussen deze straten wonen (Fatima, deel Keent en Rond de Kazerne) kunnen wel naar of van hun woning. Maar zij kunnen hun buurt dan alleen bereiken of verlaten via de Ringbaan-West (rotonde Basculeweg of kruising Kazernelaan) en Ringbaan-Noord. Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat/Parklaan ook van ca. 15.45 tot 17.00 uur afgesloten. Voor een kaart van de route van de Boels Ladies Tour en de alternatieve route waarlangs men de wijken kan verlaten tijdens het rijden van het parcours: zie www.weert.nl/boelsladiestour.

Omlijstende activiteiten in de binnenstad
De omlijstende activiteiten zijn vooral op het Raphaëlpad, de Nieuwe Markt en de Markt. Theater de Huiskamer organiseert een professioneel en veelzijdig wielercafé. Op de Nieuwe Markt worden de politiemotoren en de ploegenkaravaan opgesteld. Op het Raphaëlpad en de Markt zijn terrassen te vinden met buitentaps en wordt voor muziek gezorgd. Daarnaast zorgt Centrummanagement voor de aankleding van de binnenstad rond het thema fiets/wielrennen.

Stramproy vertrekplaats op 2 september
Om 11.00 uur begint in Stramproy op het Kerkplein de show waarin de deelnemende ploegen aan het publiek worden voorgesteld. Rond de klok van 12.00 uur vertrekken de rensters vanaf het Kerkplein. In Stramproy fietsen de rensters nog een rondje door het dorp. Ze maken hierbij gebruik van het parcours dat Toer- en Wielerclub Stramproy heeft uitgezet voor de Ronde van Stramproy die middag. Ook hier zijn omlijstende activiteiten. In het dorp is één aaneengesloten lint van activiteiten, terrassen, buitentap en muzikale omlijsting. Toer- en Wielerclub Stramproy organiseert van 14.00 tot 19.00 uur diverse wielerwedstrijden. ’s-Avonds is er een feest op het Kerkplein met live-muziek. In de Maroy Bar treedt de Hoube Dré band op.

Vragen
Hebt u vragen, dan kunt u terecht bij de gemeente Weert bij dhr. T. Lemmen en/of dhr. H. van Buggenum die bereikbaar zijn via het centrale telefoonnummer 575 000. Ook kunt u een e-mail sturen naar blt@weert.nl

Een plattegrond kun je bekijken via deze link:
http://www.bobweert.nl/site/wp-content/uploads/2017/07/Lokale-ronde.pdf